Επεισοδιακή ήταν η συναυλία του Θανάση Πακανωσταντίνου στο ΑΠΘ. Στα “γρασίδια της Φιλοσοφικής” το κοινό υποδέχθηκε τον τραγουδοποιό με μεγάλη θέρμη αλλά αργότερα προκλήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια και η συναυλία να διακοπεί.

Oι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν και στους γύρω δρόμους και στην Εγνατία οδό, ενώ η αστυνομία έκανε και χρήση της «Αύρας» για την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων.

Ο χώρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική λόγω της χρήσης χημικών από τους αστυνομικούς ακόμα και προς το πλήθος που απλώς παρακολουθούσε τη συναυλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι από τους παρεβρισκόμενους στη συναυλία απομακρύνθηκαν από το κοινό και πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς που φρουρούσαν τη Βιβλιοθήκη με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση. Αυτό το περιστατικό και ενώ οι διοργανωτές προσπάθησαν να απομακρύνουν τους ταραξίες ήταν αρκετό ώστε οι άνδρες των ΜΑΤ να επέμβουν και να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Οι διοργανωτές συνέχισαν να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα για να συνεχιστεί η συναυλία. Αντιδρώντας στην επέμβασητων ΜΑΤ αρκετοί φοιτητές αποφάσισαν, περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, να ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία. Συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας οδού ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων σχηματίζοντας οδοφράγματα.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την Καμαρά προς το ΑΠΘ φωνάζοντας συνθήματα κατά της ΕΛΑΣ και της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Όταν η πορεία έφτασε στην Πρυτανεία μία ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες πορεύθηκε προς τους αστυνομικούς που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο πετώντας τους από μικροαντικείμενα όπως μπουκάλια και πέτρες μέχρι πλαστικά οδοφράγματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έτσι ξεκίνησε ένας δεύτερος γύρος επεισοδίων.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν μέχρι το Άσυλο του Παιδιού και “επιστράτευσαν” την Αύρα για να προχωρήσουν προς την Καμάρα. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους χώθηκαν στα γύρω στενά και πέταξαν μπουκάλια και πέτρες. Στο ύψος της Αγίας Σοφίας έπεσε και μολότοφ.

Με τη χρήση της Αύρας οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές στην Αριστοτέλους όπου και χάθηκαν στα στενά της Ρωμαϊκής Αγοράς λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις και η Αύρα αποχώρησαν από το σημείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ