Στη Βουλή σήμερα η κατάθεση Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική της Novartis.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας έδωσε διευκρινίσεις για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη, σε συνέχεια της κατάθεσής του την Τρίτη, λέγοντας ότι η εισαγγελέας του ζήτησε να πει όσα ήθελε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενος μάρτυρες με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελεις και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση ένα κατηγορούμενο τον Φρουζή και ένα πολιτικό πρόσωπο».

Την ώρα που ο Κωνσταντίνος Φρουζής έκανε διευκρινίσεις για τα όσα κατέθεσε την Τρίτη στην προανακριτική επιτροπή τον διέκοψε ο εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Γκιοκας. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση με τους βουλευτές της ΝΔ να λένε «ήδη τρεις φορές επιδιώξετε να μη μιλήσει. Αφήστε τον».

Φρουζής: Η Τουλουπάκη ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια

Στη συνέχεια ο κ.Φρουζής αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την Ελένη Τουλουπάκη. «Διάβασα πως υπήρξαν αμφιβολίες αν έγινε η συνάντηση μου με Τουλουπάκη. Σας διαβεβαιώνω πως η συνάντηση έγινε. Στις 23/6/18 η Παπαδάκου σε δημοσίευμα της τη επιβεβαίωνε.

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί να καταθέσω. Δεν εννοούσε η Τουλουπάκη να καταθέσω αυτά που θα κατέθετα. Ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια», είπε ο κ. Φρουζής σε συνέχεια της προηγούμενης κατάθεσής του στην οποία ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή τους με την κυρία Τουλουπάκη εκείνη του ζήτησε να δώσει 10 πολιτικούς και όχι να πει την αλήθεια.

Ποιους υπουργούς της ΝΔ είχε συναντήσει ο Φρουζής

Στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλευρη «πείτε μου, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον είχατε συναντήσει;», Ο Κωνσταντίνος Φρουζης είπε «ποτέ»

Το ίδιο απάντησε και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δεν τον είχε συναντήσει ποτέ.

Για τον Γιώργο Κουτρουμάνη είπε πως τον είχε συναντήσει ως μέλος ΣΦΕΕ και τον Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο ανέφερε ότι τον είχε δει μία φορά σε μία αίθουσα με 20 άτομα, ενώ τον Ανδρεά Λυκουρέντζο μια ίσως δυο φορές. Τον Μάριο Σαλμά 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και τον Αδωνι Γεωργιάδη 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και πάντα παρουσία μελών του ΣΦΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ