Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών António Guterres θα έχει στις 09.40 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αμέσως μετά, μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί -λίγο μετά τις 10.00 το πρωί- με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στην Αστόρια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η διμερής συνάντηση του κ. Μητσοτάκη (στις 12.30 τοπική ώρα) με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Μοdi. Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία ήταν φέτος η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών.

Επίσης, την Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) είναι προγραμματισμένη του κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους Εβραϊκών οργανώσεων.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Το μεσημέρι, στις 13.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα με στελέχη της ομογένειας, ενώ στις 15.30 θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη σήμερα Πέμπτη θα αρχίσει νωρίς το πρωί, στις 07.45 τοπική ώρα, με την παρουσία του σε πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ