Κυβερνοεπιθέσεις σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες και την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα Τούρκων χάκερ «Anka Neferler, όπως γνωστοποίησαν με ανάρτησή τους στα social media.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα προσβασιμότητας παρουσιάζουν οι ιστοσελίδες της Βουλής, του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παίζουν πολύ ψηλά την επίθεση των χάκερ στις ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες και επικαλούνται βέβαια την ομάδα χάκερ «Anka Neferler», η οποία υποστηρίζει πως έχει κάνει την κυβοερνοεπίθεση. Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά το ταξίδι- θρίλερ στην Αθήνα του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ.

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης ανέφερε για το θέμα: «Πρόκειται για συντονισμένη επίθεση. Αφορά πολλαπλή ταυτόχρονη πρόσβαση στις ιστοσελίδες. Είναι από διάφορες προελεύσεις. Έχουν ληφθεί ισχυρά αντίμετρα. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Η ελληνική κυβέρνηση αναβάθμισε τα ζητήματα και ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβουμε την αναβάθμιση όλων των υποδομών. Δεν υφίσταται κανένα θέμα για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ