Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, με αρκετούς νεκρούς και αγνοούμενους. Τα νεκρά κοάλα αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν “εξαφανίσει” μια τεράστια έκταση γης, της τάξης των 40 εκατομμυρίων τμ. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, αρκετοί πολίτες εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15.
Τα κοάλα, σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας, αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής που υφίσταται η χώρα. Σύμφωνα με τον Independent, υπολογίζεται ότι το 1/3 των κοάλα της Νότιας Ουαλίας έχουν αφανιστεί, ενώ το 30% του φυσικού περιβάλλοντος όπου κατοικούσαν έχει καταστραφεί.Τα κοάλα της Αυστραλίας είχαν ήδη χαρακτηριστεί “υπό εξαφάνιση” ύστερα από τις επίσης καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία τον Μάιο, αφού σύμφωνα με το Australian Koala Foundation, είχαν μείνει μόλις 80.000 σε ολόκληρη στην χώρα.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Αυστραλίας δέχεται ισχυρές πιέσεις και έντονη κριτική σχετικά με την στάση της απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, οι αρχές δεν κάνουν καμία προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές ρυπογόνων ουσιών, παρά το γεγονός πως η χώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων, όπως άνθρακα και φυσικού αερίου.Φωτογραφίες απεγνωσμένων κοάλα, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά στην Αυστραλία.
Εφιαλτικές είναι οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ζώων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας από την έναρξή τους τον Σεπτέμβριο, καθώς υπολογίζεται ότι φτάνει το μισό δισεκατομμύριο.
Σύμφωνα με τους οικολόγους του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, η καταστροφή που έχει υποστεί η πανίδα της Αυστραλίας είναι βιβλική με τουλάχιστον 480.000.000 ζώα να έχουν απανθρακωθεί. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τα θηλαστικά, τα πουλιά και τα ερπετά που έχουν σκοτωθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τους Times.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σούζαν Λέι δήλωσε εξάλλου στο ABC ότι το 30% της άγριας ζωής στη Νέα Νότια Ουαλία έχει εξολοθρευθεί. Η εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός ότι σχεδόν το 30% του βιότοπου έχει καταστραφεί στην περιοχή αυτή.

Πυρκαγιές Αυστραλία: Πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο τα νεκρά ζώα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ