ԑϗIϠT՗nj`ϠϋՌЉύɊǓ ԇӠɓԉϐˏځӠԁӏӠ̐ϕ͔ϕчӊ (֙ԏÑVɁ: EUROKINISSI)

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Τάσος Μπουντούρης, ο ιστιοπλόος με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία σε θαλάσσιους στίβους σε όλο τον κόσμο, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε τη Δευτέρα το βράδυ με τη μηχανή του, στη παραλιακή, στο Καλαμάκι.

Ο Τάσος Μπουντούρης, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα ιδιωτικού θεραπευτηρίου με τραύματα στο κεφάλι και στον θώρακα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Τάσος Μπουντούρης έχασε τον έλεγχο της μηχανής τους και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα που κατά τραγική σύμπτωση οδηγούσε ένας ακόμη άνθρωπος τους αθλητισμού, ο γνωστός προπονητής Νίκος Γέμελος.

Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στον Πειραιά τον Αύγουστο του 1955. Μεγαλωμένος στις αλάνες της Πειραϊκής μαγεύεται από τα σκαριά των ιστιοπλοϊκών που βλέπει αραγμένα και μυείται σιγά-σιγά στα μυστικά των πανιών.

Ο Τάσος Μπουντούρης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και από αυτές τις τέσσερις μπήκε μέσα στην πρώτη οκτάδα, κάτι που αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα. Στους ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980 συμμετέχοντας με σκάφος τύπο Soling, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Σε ολυμπιακές διοργανώσεις έχει τρέξει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Finn, Soling και Star).

Αθλητής με διεθνή αναγνώριση, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους Ολυμπιακούς Αγώνες από κάθε άλλο Έλληνα αθλητή.

Τελευταία του συμμετοχή ήταν το 2000, όπου και αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «η καθημερινότητά μου είναι πλέον ταυτισμένη με τις δυσκολίες» εξομολογείται και συνεχίζει: «Τα φέρνω δύσκολα βόλτα, μια ζωή τα χρήματά μου τα ξόδευα για προπονήσεις. Έχω μια τετραμελή οικογένεια, με δύο άνεργα παιδιά και προσπαθώ να τους βοηθήσω. Αλλά πώς; Αναγκάστηκα να βγάλω προς πώληση μέχρι και ένα σπίτι που διαθέτω στο Πόρτο Χέλι. Πρόσφατα έλαβα μια ειδοποίηση από το Δημόσιο ότι τους χρωστώ 300 ευρώ. Τρελαίνομαι και μόνο που το ακούω: Aντί να μου χρωστάει το Δημόσιο για όλα αυτά που τόσα χρόνια προσέφερα, του χρωστάω εγώ!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ