Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 11.00 το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα πρόκειται να συζητηθούν μεταξύ άλλων:

  • Η κατάρτιση -στο πλαίσιο της κατ’ αρχήν συμφωνίας των κομμάτων- του νομοσχεδίου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.
  • Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας ενόψει του Brexit, που πήρε -όπως είναι γνωστό- νέα αναβολή, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.
  • Η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη Βουλή για την ψήφιση του νόμου περί διεθνούς προστασίας, που αφορά πρωτίστως στην επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Την Παρασκευή το πρωί ο πρωθυπουργός θα είναι στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Οργανωτική Eπιτροπή του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία το κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ