Ατελείωτες ώρες αναμονής στις στάσεις των λεωφορείων, συνωστισμό και ταλαιπωρία αλλά και τραυματισμούς από τις πόρτες των αστικών που κλείνουν με δυσκολία λόγω του κόσμου καταγγέλλουν πολίτες καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.

Ο γηρασμένος στόλος των αστικών δεν επαρκεί να εξυπηρετήσει τους Θεσσαλονικείς και αρκετοί είναι αυτοί που βιώνουν δύσκολες συνθήκες προκειμένου να μεταφερθούν στην δουλειά τους ή στο σπίτι τους.

«Είμαστε δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούμε καθημερινά να μετακινηθούμε, είμαστε σε καθεστώς ομηρίας με τα λιγοστά γηρασμένα οχήματα του ΟΑΣΘ, χωρίς εναλλακτικό μέσο. Η ιστορία με το μετρό αποτελεί μία φαρσοκωμωδία. Το αποτέλεσμα που βιώνουμε καθημερινά είναι ατέλειωτες ώρες αναμονής στις στάσεις των λεωφορείων, στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες με πόρτες να κλείνουν πάνω στο σώμα μας με τραυματισμούς, με οχήματα που καταρρέουν την ώρα που κινούνται», τόνισε η Φωτεινή Σαλονικίδου, Μέλος Πρωτοβουλίας εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων για τον ΟΑΣΘ, σε σημερινή συνέντευξή Τύπου στο ΕΚΘ.

Η ίδια επισήμανε ότι τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν πάνω από 150 βλάβες λεωφορείων. «Κατέρρευσαν και τα διπλά λεωφορεία αφήνοντας τις πολύπαθες δυτικές συνοικίες στο έλεος του συνωστισμού και της ταλαιπωρίας» και πρόσθεσε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα έρθει αύξηση εισιτηρίου, απλώς τώρα διατηρούν αυτή την τιμή μέχρι να προχωρήσει η μερική ιδιωτικοποίηση μέσω των ΚΤΕΛ. Έτσι κι αλλιώς βασικό μέλημα του ιδιώτη είναι να έχει κέρδος και ήδη τα ΚΤΕΛ χρεώνουν με βάση την απόσταση».

Ο πρ. Σωμ. Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση”, Βασίλης Παρτάλης, σημείωσε ότι αν και υπάρχει ράμπα για τα άτομα με αναπηρία στην δεύτερη πόρτα μετά τον οδηγό, αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω συνωστισμού. «Ο οδηγός δεν μπορεί να κατέβει για να ανοίξει την ράμπα, προκειμένου να μπει ο ανάπηρος μέσα στο λεωφορείο. Πρέπει να δώσει λόγος κάποιος για το γεγονός ότι δεν μπορεί να ανέβει άτομο με αναπηρία στο λεωφορείο», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι το ερχόμενο Σάββατο 19/10 στις 12.00 πολίτες θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο άγαλμα Βενιζέλου για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ