Στο “έκτο πάτωμα” με tisimΒένη
Τι μέρα είναι, τι ώρα είναι και ποιά χρονιά;
Το θέμα είναι να έχει βούτυρο η φρυγανιά… μας απαντούσε η γλυκύτατη Άννα Παναγιωτοπούλου στη θρυλική πια παράσταση ” Το έκτο πάτωμα” για όσους είχαν την τύχη να τη δουν ! Λες και είναι τώρα !
Παγκόσμια ημέρα θεάτρου χθες και το λιγότερο που μπορώ να κάνω τούτες τις ιδιαίτερες στιγμές είναι αυτές οι σκέψεις!
Από την παιδική μου ηλικία “ταξιδεύω” στο θέατρο!
Διδάσκομαι, προβληματίζομαι, ονειροπολώ , φιλοσοφώ !
Λόγω δουλειάς στην πορεία έχω την ευλογία να γνωρίζω τους Ανθρώπους του στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο! Σπουδαία παρακαταθήκη ζωής και το “ευχαριστώ ” είναι λίγο!
Τώρα κλεισμένη στο δικό μου “έκτο πάτωμα” εκτός από τον “σκληρό δίσκο” του μυαλού μου έχω και στην κυριολεξία ένα “πύργους” από κασέτες και DVD που “ζητούν” και αυτά τη θέση τους…. στην ψηφιακή εποχή!!!
Και ενώ μέχρι πρότινος έλεγα “αδύνατον”, τώρα είναι το “φάρμακο” μου!
Σε μικρές δόσεις γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο!
“Έξοδος διαφυγής” και πάλι το θέατρο!
Καταλήγοντας, με μια κλισέ ερώτηση σε ηθοποιούς που παίζουν τις ίδιες παραστάσεις για χρόνια… “Μα καλά δεν σας φθείρει η επανάληψη;” και η απάντηση από όλους :”Όχι γιατί αλλάζει το κοινό και ανακαλύπτουμε νέα πράγματα !”
Τώρα λοιπόν που ο καθένας δίνει την δική του “παράσταση”, με σκηνή -“μένουμε σπιτι” πολλών ή λίγων τετραγωνικών – και με τη διαφορά ότι πρωταγωνιστής και κοινό είναι ο εαυτός μας, σε αυτή την …”πρόβα” – μπορείς και να τη πεις – ας προετοιμαστούμε κυρίως ψυχολογικά και συναισθηματικά για την ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΜΑΣ !!!
Στο ενδιάμεσο μπορούμε να το “σκάμε” για λίγο, έτσι για ανάσα… για να δούμε “ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ”!!!!
Και φυσικά “μένουμε σπίτι ” με “tisimΒένη” και Βεργίνα τηλεόραση με συμβουλές, φλας μπακ και τον καλλιτεχνικό κόσμο και μας σε τροχιά Κορονοϊού!
Κλείνω με τον τίτλο άλλης μιας αγαπημένης θεατρικής παράστασης!
” Θα περάσει κι αυτό “!!!!
Βένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ