Στον υπουργό Δικαιοσύνης για θέματα του επιχειρείν ο Γιάννης Μασούτης

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κώστα Τσιάρα και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Α’ Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιάννη Μασούτη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα.

Ο υπουργός παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση για τα νομικά θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Επιμελητήρια και κάποια που χρήζουν άμεσης παρέμβασης του υπουργείου, σύμφωνα με το υπόμνημα που είχε κατατεθεί από το ΕΒΕΘ στον Πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς, ενόψει της ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι με το εν λόγω υπόμνημα ο κ. Μασούτης έθεσε στον Πρωθυπουργό και το ζήτημα της επιτάχυνσης του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης, σημειώνοντας σχετικά ότι στη μελέτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, η επίλυση εμπορικής διαφοράς στη χώρα μας απαιτεί σχεδόν τριπλάσιο χρόνο (1.580 ημέρες) του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ (582,4 ημέρες)

Οι κ. Τσιάρας και Μασούτης μέσα σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, επιβεβαίωσαν τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κόσμο του επιχειρείν και την κυβέρνηση κι έγινε σαφής η διάθεση για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και από τις δύο πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ