Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδεχόμενος πρόσκληση του μητροπολίτη Άνθιμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη».

Ο κ.κ Βαρθολομαίος αρχικά θα εγκαινιάσει δύο εικαστικές εκθέσεις στο Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού Θεσσαλονίκης ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν, στον αίθριο χώρο του κτιρίου υπηρεσιών, επί της 26ης Οκτωβρίου 64 (παλαιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης).

Στη συνέχεια στις 13:00 το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα εγκαινιάσει την εικαστική έκθεση της συλλογής Βαρλάμη με τίτλο «Άγιος Λουκάς ο ιατρός».

Στις 18.30 μ.μ., ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου θα υποδεχθεί στο Διοικητήριο τον κ.κ. Βαρθολομαίο. Μετά από την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους ο κ. Καράογλου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Εκεί ο Παναγιώτατος θα ενημερωθεί για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ