?? ?????????????????????? ???????????????? ?????????????????????? ???????????????? ?????????????????????????????? ???????????? ???????? ?????????????????? ?????? ???????????? ?????? ???????????????? ?????? ?????????????????? ?????????????????? ???? ?????????????? ?????????????? ????????????????, ???? ???????????????????????? ???????? ???? ?????????????????? ?????????????????? ?????? ?????????????????? ?????? ?????? ?????????????? ???????? ?????? ?????????????? ?????? ???????????????? ?????????????? ?????? ?????????? ?????? ?????? ???????????????????????? ????????, ??????????, ???? ?????????????? 10 ?????????????????? 2016. ??????-??????/??????-??????/???????????? ????????????????????

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis.

Οι πρόταση των βουλευτών στηρίζεται στις καταθέσεις των κ.κ. Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Λοβέρδου, Στουρνάρα και Ράικου με τον Δήμητρη Παπαγγελόπουλο – χαρακτηριζόμενος ως Ρασπούτιν – να διαπιστώνεται ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του με διαρκείς παρεμβάσεις του επιχειρούσε συστηματικά να ασκήσει αθέμιτη επιρροή στη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Τα αδικήματα
Συγκεκριμένα τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία προκύπτουν σαφείς ενδείξεις είναι:

Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών
Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος
Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.
Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία
Σε πρώτη φάση η προανακριτική επιτροπή θα εξετάσει την αρμοδιότητα ή μη της Βουλής να ασκήσει δίωξη στον κ. Παπαγγελόπουλο και την επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω σε περίπτωση κρίσης αναρμοδιότητάς της.

Παράλληλα με την πρόταση κατατίθενται αντίγραφα των καταθέσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Τασούλα.

Ωστόσο, νέα δεδομένα στην πολυεπίπεδη έρευνα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εκτός από το κοινοβουλευτικό πεδίο και τον δικαστικό, δημιουργεί και η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία ενόρκως κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τον «Ρασπούτιν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ