Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό και η αμοιβαία ενημέρωση για τις επαφές που είχαν στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου του ΟΗΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία, με την Ελλάδα να είναι πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία και να τη στηρίζει στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη (25/09), όσο και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την Πέμπτη (16/09).

Τέλος, συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό των διεθνών επαφών τους και ενόψει των αναμενόμενων πρωτοβουλιών του γ.γ. ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ