«Το Flyover το επόμενο διάστημα θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες», διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την ευρεία σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για την πρόοδο του έργου και τις επιπτώσεις αυτού.

Μια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί μέχρι τώρα αφενός με την πορεία του έργου του Flyover και αφετέρου με τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά την ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την παρακολούθηση των έργων για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της αναδόχου εταιρείας του έργου αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων, έγινε μια συζήτηση για το πώς προχωρά το έργο, τις παρεμβάσεις που έγιναν για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων αλλά και ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν για περαιτέρω μείωση αυτών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του για τη σύσκεψη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, για πρώτη φορά σήμερα η ανάδοχος εταιρεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους ρυθμούς του έργου και πως το επόμενο διάστημα μπορεί να προχωρήσει η υλοποίησή του με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα «το έργο θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες».

«Για πρώτη φορά ακούσαμε από την ανάδοχο εταιρεία να εκφράζει την ικανοποίησή της ότι πλέον έχουν αποδοθεί τα περισσότερα πεδία του έργου, άρα το έργο μπορεί να τρέξει με ακόμα υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που είχε σήμερα, που σήμερα έχει 200 εργαζόμενους και 50 βαρέα οχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, όπως η διάνοιξη στο στρατόπεδο Καρατάσιου για τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, στα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους αλλά και στη λειτουργία της Περιφερειακής Οδού από την Εγνατία Οδό μέχρι να ολοκληρωθεί το Flyover, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2024.

Παράλληλα τόνισε πως δεν αλλάζει κάτι ως προς το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Flyover, η οποία τοποθετείται τη άνοιξη του 2027.

Για σημαντική σύσκεψη έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου. «Μεγάλη επιτυχία για τη Θεσσαλονίκη να έχει ένα όργανα ο όπου όλοι οι φορείς μπορούν να κάθονται σε ένα τραπέζι», σημείωσε και τόνισε ότι «ήρθαμε εδώ να συμμετάσχουμε σε αυτή τη σύσκεψη. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Αυτός ο χάρτης θα αποτυπώνει τα νέα δεδομένα».

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για το Flyover ανά 15 ημέρες
Την απόφαση να συνεδριάζει το Συντονιστικό Συμβούλιο για το Flyover ανά 15 ημέρες ανακοίνωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας. Όπως είπε, στόχος είναι να αξιολογούνται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις από το Flyover αλλά και εξετάζονται ποιες άλλες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν. «Τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο να μπορέσουμε να έχουμε δει μια βελτίωση στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο το Flyover που θα συμβάλει και στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Αναφέρθηκε στον ειδικό σχεδιασμό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό λέγοντας πως υπάρχουν περισσότεροι τροχονόμοι στους δρόμους. «Έχουμε ενισχύσει την Τροχαία με περισσότερα από 100 άτομα», υπογράμμισε.

Την αισιοδοξία πως το έργο του Flyover θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, λέγοντας πως «η πόλη στηρίζει ομόψυχα το Flyover».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από δήμους της Θεσσαλονίκης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάδοχο εταιρεία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστικη αλλά και φορέων της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ