Από τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 2, ως άλλα «ξωτικά», υπάλληλοι του Magic Park άρχισαν να ξεφορτώνουν στην Αριστοτέλους τα πρώτα υλικά, για να δημιουργήσουν το «μαγεμένο χωριό» που θα στηθεί στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Η αρχή έγινε με το σπίτι του Άη Βασίλη! Φορτηγά και υπάλληλοι δούλευαν πυρετωδώς, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει μέχρι να «ξυπνήσει» η πόλη. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν το καρουζέλ, το τρενάκι, φωτιζόμενα μανιτάρια και μεγάλα λαμπερά αστέρια που προσδοκούν να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους. «Προγραμματίσαμε να γίνουν οι μεταφορές τη νύχτα για να μην δημιουργήσουμε όχληση στην πόλη. Εάν δεν έχουν προλάβει να ξεφορτώσουν όλες οι νταλίκες, η μεταφορά θα συνεχιστεί αργά το βράδυ. Σκοπεύουμε να στήσουμε κάτι πολύ μεγάλο, όπως είχαμε κάνει στην Τούμπα. Η αγορά του χωριού, θα αποτελείται από 45 σπίτια (με αμιγώς χριστουγεννιάτικα προϊόντα) εκ των οποίων έξι θα είναι διαδραστικά και θα βρίσκονται κοντά στα παιχνίδια, έξι θα διατεθούν στον δήμο και φυσικά το σπίτι του Άη Βασίλη», περιγράφει στο Thestival.gr ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το «μαγικό» πάρκο, θα ανοίξει στις 7 Δεκεμβρίου. Σε τρεις ημέρες, όπως περιγράφει ο κ. Φιλιππίδης, θ’ αρχίσει να στήνεται το παγοδρόμιο και θ’ ακολουθήσει η τοποθέτηση των κερματοφόρων παιχνιδιών. Τελευταία θα τοποθετηθούν τα ξύλινα σπίτια και οι «τυχεροί» ένοικοί τους που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα γίνει στις 27 του μήνα, από τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Στόχος μας είναι τα σπίτια που θα διατεθούν να μην υπερβαίνουν τα δύο ανά αντικείμενο, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να δουλέψουν και να βρίσκονται και σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους (σ.σ. σε περίπτωση που διαθέτουν το ίδιο προϊόν) ώστε να βγάλουν ένα μεροκάματο», εξηγεί ο ίδιος. Πέραν από τις κεντρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης- στις 7 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, υπό τους ήχους των τραγουδιών της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και στις 31 Δεκεμβρίου θα πούμε «fuego» στη νέα χρονιά με την Ελένη Φουρέιρα- γίνεται προσπαθεί να εξασφαλιστούν επιπλέον χρήματα από χορηγίες ώστε να υπάρξουν και μικρότερα μουσικά συγκροτήματα που θα «ντύνουν» μουσικά τις χριστουγεννιάτικες νύχτες της Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ