Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς του ευχήθηκε καλή δύναμη και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσει να εφαρμόσει την φιλόδοξη ατζέντα που έθεσε ενώπιον της κυβερνήσεως του». Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές, τονίστηκε ότι τον ελληνικό και το σερβικό λαό συνδέουν σχέσεις ειλικρινούς φιλίας, εκφράστηκε ωστόσο η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στην διαδικασία του διαλόγου η μονομερής ενέργεια της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς για τα εμπορεύματα από την Σερβία.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αλλάξει η Ελλάδα την στάση της για μη αναγνώριση της αυτοανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου τονίζοντας ότι η διατήρηση της θέσης αυτής είναι ζωτικής σημασίας για την Σερβία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο της Δημοκρατίας της Σερβίας. Αναφέρεται επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως υποστηρίζει τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Σερβίας ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ