Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην ανατολική Τουρκία..Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ουλάχιστον 1.070 τραυματίστηκαν, από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τις 10.30 ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϊλού. Σύμφωνα με τον ίδιο 39 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από ερείπια κτιρίων, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 400 μετασεισμοί. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντε κτίρια κατέρρευσαν και πολλά άλλα υπέστησαν ζημιές. Ομάδες διάσωσης, εθελοντές και πολίτες δίνουν μάχη από την πρώτην στιγμή προκειμένου να εντοπίσουν κόσμο που είναι εγκλωβισμένος.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο Σιβρίτζε, στην επαρχία Ελαζίγ, στις 20.55 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και σε γειτονικές χώρες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Αδάνων. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. «Ο σεισμός είναι σε μικρό βάθος, άρα θα υπάρχουν ζημιές», εκτίμησε ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τόνισε ότι «η δόνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ