Ένα διαδημοτικό έργο που αφορά στην αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού άξονα που συνδέει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με το Φίλυρο και την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το παιδιατρικό νοσοκομείο, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Από την στιγμή μάλιστα που το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει την δωρεά, υπάρχει η αισιοδοξία ότι το έργο θα προχωρήσει χωρίς να σκαλώσει στα δυσκίνητα γρανάζια της γραφειοκρατίας του δημοσίου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, “θα χρειαστούν ωστόσο και αντίστοιχες υποδομές, όπως διαπλατύνσεις και αντιπλημμυρικά έργα, στο οδικό δίκτυο που οδηγεί προς το υπό κατασκευή παιδιατρικό νοσοκομείο. Ο υφιστάμενος δρόμος είναι παλαιός και με αρκετά προβληματικά σημεία επομένως η επικείμενη δημιουργία του νοσοκομείου καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη για παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να αντέξει τον κυκλοφοριακό φόρτο που προβλέπεται μέχρι και διπλάσιος σε σχέση με σήμερα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με πρόταση της διοίκησης του δήμου μας εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση και το Τεχνικό Δελτίο για παρεμβάσεις στο τμήμα των οδών Λαγκαδά- Ελ. Βενιζέλου – Α. Παπανδρέου – Λεωφόρου Παπανικολάου με έξοδο στον κόμβο Κ7 της εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης”.

Επίσης περιλαμβάνει έργα που αφορούν την δημοτική οδό που ξεκινά από τη διασταύρωση Νεαπόλεως και Ρετζικίου, διασχίζει όλο το Ρετζίκι και οδηγεί στο υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Οι μελέτες εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ