επόμενα βήματα του σχεδίου επιβίωσης κοινωνίας και οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊου θα περιγράψει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή ανακοινώνοντας παράλληλα νέο πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώ στην συνέχεια τον λόγο θα λάβουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της σπονδυλωτής στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την παράταση μέτρων και την λήψη νέων για τον Μάιο και θα αναφερθεί στην ενεργοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την γενναία παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Ενδεχομένως, να υπάρξει αναφορά και για το ζήτημα της παράτασης προστασίας πρώτης κατοικίας.Άπο την άλλη πλευρά ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κορυφώσει την ακραία αντιπολιτευτική ρητορική που έχει επαναφέρει το κόμμα του το τελευταίο διάστημα κατευθύνοντας τα πυρά προς δύο στόχους. Θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις συνθήκες περιορισμού που επιβάλλει ο κορονοϊός προκειμένου να νομοθετεί χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν συμφέροντα ενώ παράλληλα θα επαναλάβει πως το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας επιδεινώνει την ύφεση και οδηγεί της επιχειρήσεις σε λουκέτα και τους εργαζόμενους στην ανεργία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει τις καταγγελίες για τα voucher τηλεκατάρτισης, θα καταγγείλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ήδη συζητείται στην Βουλή ενώ θα ασκήσει σφοδρή κριτική και για τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα.
Επίσης, η κυρία Φώφη Γεννηματά θα καλέσει την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες και στοχεύει στην: επανεκκίνηση της οικονομίας, την λειτουργία του τουρισμού, στην παροχή κινήτρων για προσλήψεις και στην στήριξη των αγροτικών επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ