Αυτή τη στιγμή είναι ένα ερευνητικό πλοίο που πλέει σε διεθνή ύδατα, χωρίς να κάνει εργασίες και χωρίς να έχει εκδώσει NAVTEX», ανέφεραν στο «protothema.gr» κυβερνητικές πηγές για την παρουσία του «Oruc Reis» εντός της περιοχής που ορίζεται από τα όρια του FIR Αθηνών.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί το τουρκικό ερευνητικό, συνοδευόμενο από δύο εμπορικά εφοδιαστικά πλοία, κινήθηκε προς το FIR Αθηνών πλέοντας στο Νοτιοανατολικό άκρο του.

Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση ούτε αποκλείουν η σημερινή κίνηση του πλοίου να συνδέεται με τη συμπλήρωση 24 ετών από την κρίση των Ιμίων, ούτε όμως το θεωρούν και πιθανό.

Σε κάθε περίπτωση, ο πλους του Oruc Reis δοκιμάζει την ετοιμότητα, αλλά και τα σχέδια που έχουν εκπονήσει επί χάρτου τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για την αντίδραση της Αθήνας σε περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του και ξεκινήσει ερευνητικές εργασίες σε θαλάσσια περιοχή που η Αθήνα θεωρεί ότι υπάρχει ελληνική κυριαρχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ