Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων διεμήνυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Παόλο Τζεντιλόνι.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σίγουρα υποστηρικτική για το άνοιγμα αυτής της συζήτησης» είπε ο Ιταλός επίτροπος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως εξήγησε ο Πάολο Τζεντιλόνι η Ελλάδα έχει δυναμική μεταρρυθμίσεων – «έχετε πολύ θετικά οικονομικά στοιχεία στο σύνολό τους» είπε χαρακτηριστικά – προσθέτοντας ότι «με αυτή τη δυναμική η συζήτηση γι’ αυτούς τους στόχους μπορεί να ανοίξει ξανά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι υποστηρικτική για αυτό».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση «είναι απόλυτα αφοσιωμένη σε μια φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων και έχουμε υπάρξει απόλυτα αξιόπιστοι όσον αφορά την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, ενημερώνοντας τους συνομιλητές μας ότι θα τηρήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2019 και το 2020» ανακοινώνοντας ότι «στη διάρκεια του έτους, σύντομα και χωρίς καθυστέρηση, αναμένεται να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, αρχής γενομένης από το 2021»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ