Πεζές περιπολίες αλλά και περιπολικά και ομάδες ΔΙΑΣ χτενίζουν εδώ και λίγη ώρα την πλατεία Αριστοτέλους.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους στο πέταλο αλλά και στο παρκάκι της Χαλκέων. Στους ελέγχους ζητούνται από τα άτομα αν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα παραμονής.

Σύμφωνα με επαγγελματίες τα περιστατικά με συμπλοκές αλλοδαπών είτε ίδιας εθνικότητας είτε διαφορετικής είναι σχεδόν καθημερινά και όπως αναφέρουν μπορούν να μαλώσουν και να τραβήξουν μαχαίρι ακόμη και για 10 ευρώ.

Η πλευρά ανάμεσα στην Βλάλη και την Ερμού με μέτωπο προς την Λ. Νίκης είναι στέκι των Αλγερινών.

Εμφανίζονται περίπου το μεσημέρι και ξεκινούν τη “δουλειά’. Οι Αλγερινοί ασχολούνται κυρίως με τις κλοπές, λειτουργούν με σύστημα, και έχουν ρόλους, ενώ μάλιστα κάποιοι έχουν και άτυπους κανόνες όπως για παράδειγμα δεν κλέβουν ηλικιωμενους και ιερείς Έχουν τσιλιαδορους και έχουν σχέδιο ακόμη και όταν γίνει έφοδος από την αστυνομία ποιος θα μείνει πίσω για να συλληφθεί.

Είναι χαρακτηριστικό όπως λένε οι επαγγελματίες των καφέ η διαφορά στο τζίρο από το πρωί σε σχέση με το απόγευμα. Αναφέρουν πως όταν πέσει το σκοτάδι οι περαστικοί αποφεύγουν να περνούν από αυτήν την πλευρά του πεζοδρομίου.

Επαγγελματίας αναγκάστηκε πριν κάποιους μήνες να κλείσει τον πάνω όροφο του καφέ καθώς τον είχαν μετατρέψει σε στέκι πώλησης ναρκωτικών ενώ καταγγέλλει περιπτώσεις όπου νεαροί αλλοδαποί εκδίδονταν σε ηλικιωμένους.

Οι Αλγερινοί ασχολούνται κυρίως με τις κλοπές, λειτουργούν με σύστημα, και έχουν ρόλους, ενώ μάλιστα έχουν και κανόνες. Μέχρι και όταν γίνει έφοδος από την αστυνομία έχουν σχεδιάσει ποιος θα μείνει πίσω για να συλληφθεί.

Οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κάνουν ότι μπορούν ωστόσο βλέπουν να συλλαμβάνουν κάποιους και μετά από λίγες ώρες η την επόμενη ημέρα να είναι ξανά στο ίδιο σημείο.

Στο κομμάτι της Αριστοτέλους με Εγνατία και στην έξοδο της Χαλκέων δραστηριοποιούνται οι Πακιστανοί με την πώληση λαθραίων τσιγάρων οι οποίοι μαλώνουν με άλλη εθνικότητα για τον έλεγχο της περιοχής. Ενώ στο κομμάτι πάνω από την Εγνατία στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου γίνεται η εμπορία των ναρκωτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ