Στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην έκτακτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο θα συγκληθεί για να αποφασίσει για την τύχη και το μέλλον του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και σε αυτήν θα παραβρίσκεται κατόπιν δικής του επιθυμίας ο κ. Ζέρβας, όπως ο ίδιος επιβεβαιώνει στο makthes.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την ενημέρωση πως η νέα πρόταση της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για τον σταθμό της Βενιζέλου, πρόταση με την οποία οι αρχαιότητες που βρέθηκαν στο σημείο θα αποσπαστούν και θα επανατοποθετηθούν, ζήτησε από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου να παραστεί προκειμένου να κάνει παρέμβαση υπέρ της πρότασης της «Αττικό Μετρό».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που μίλησε στο makthes.gr αναμένεται να επαναλάβει την πάγια θέση που εκφράζει σταθερά από το 2013 υπέρ της απόσπασης και της τμηματικής επανατοποθέτησης των αρχαίων, προκειμένου, όπως υποστηρίζει τόσο ο ίδιος όσο και η νέα διοίκηση της «Αττικό Μετρό» να ολοκληρωθεί η βασική γραμμή μέχρι τον Απρίλιο του 2023, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελευταία ΔΕΘ- Helexpo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ