Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως καταθέτει «έναν απολογισμό των πρώτων 30 ημερών της μάχης κατά της πανδημίας και έναν σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον». «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχτεί κρίσιμος και καθοριστικός για το μέλλον. Όσα έρχονται απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, πειθαρχία, πάνω από όλα ενότητα και αλληλεγγύη» επανέλαβε και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα ήμασταν μπροστά από τις εξελίξεις. Πολύ νωρίς διαχωρίστηκαν νοσοκομεία, έκλεισαν σχολεία και καταστήματα. Πήραμε την πρωτοβουλία να ακυρώσουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα με στη στήριξη του Δημάρχου, ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ, προτού υπάρξει το πρώτο κρούσμα».

«Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή. Θα επιμείνω στη δημοκρατική λειτουργία. Όταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος τα ψέματα και οι φήμες. Ο ιός της παραπλάνησης είναι εξίσου επικίνδυνος. Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος της αλήθειας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι «η υγειονομική κρίση είναι παγκόσμια, η αντιμετώπισή της είναι κυρίως εθνική».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μια ουδέτερη χρονικά στιγμή, γιατί στον Έβρο δοκιμαζόταν η αντοχή των ευρωπαϊκών συνόρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ