Μεγάλος συνωστισμός επικρατεί για μια ακόμη ημέρα στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη, όπου δεκάδες αλλοδαποί έχουν συγκεντρωθεί εν μέσω κορωνοϊού για να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους.

Οι ουρές και σήμερα είναι ατελείωτες, με το συγκεντρωμένο πλήθος να φορά πάντως στην πλειοψηφία του προστατευτική μάσκα. Ωστόσο, όπως γίνεται εύλογα κατανοητό οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται, με τους αρμόδιους να προσπαθούν από νωρίς για θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τις 12 τα μεσάνυχτα βρίσκονται στο σημείο και κοιμούνται μητέρες με τα παιδάκια τους. Από τις 05:30 τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 250 άτομα. Πολλοί από τους αλλοδαπούς δεν γνωρίζουν ελληνικά, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και την Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες.

Στο σημείο μάλιστα βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και τόνισε ότι πρέπει να εξηγηθεί στο πλήθος ότι οι διαδικασίες γίνονται και ηλεκτρονικά, ενώ είπε ότι γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα. Χθες σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες εικόνες συνωστισμού, ο κ. Μηταράκης τόνισε μιλώντας στον Alpha ότι «οι διαδικασίες στην υπηρεσία έχουν ψηφιοποιηθεί και πως το 80% των ανθρώπων δεν χρειάζεται να βρίσκεται εκεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ