Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύεται η Ευρώπη στην άμυνα και το εμπόριο δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ χαρακτήρισε «προσβλητικές» τις δηλώσεις Μακρόν ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό και εξήρε το ρόλο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναστάτωσε τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει με εμπρηστικές δηλώσεις του, με τις οποίες απείλησε την Ευρώπη ότι «εάν δεν συμμαζευτεί» σε θέματα εμπορίου και ΝΑΤΟ «τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα». Ταυτόχρονα επιτέθηκε στο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ εξήρε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπερασπίστηκε την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη βορειοανατολική Συρία

Εμπορικός πόλεμος;

«Η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ με πολύ πολύ άδικο τρόπο στο θέμα του εμπορίου», κατήγγειλε ο Τραμπ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Λονδίνο.

«Δεν είναι σωστό να μας εκμεταλλεύονται στο ΝΑΤΟ και να μας εκμεταλλεύονται στο εμπόριο, και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Συζητάμε με την ΕΕ για το θέμα του εμπορίου και θα πρέπει να συμμαζευτεί, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ