Μετά τη συμφωνία μεταξύ ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για την ανάθεση στα ΚΤΕΛ δρομολογίων 25 γραμμών της περιφέρειας που ανήκαν μέχρι σήμερα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, προχωρά η προετοιμασία για να κυκλοφορήσουν τα πρώτα 40 οχήματα.

Στο πλαίσιο του εποπτικού και συντονιστικού ρόλου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος σε τερματικό χώρο της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται τα 40 οχήματα της ΚΤΕΛ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, “διαπιστώθηκε η τεχνική επάρκειά τους και ήδη συντονίζεται η ενσωμάτωση των εκδοτικών και επικυρωτικών μηχανημάτων και των συστημάτων τηλεματικής στα οχήματα”.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι όλα τα οχήματα των ΚΤΕΛ είναι σύγχρονα, 90-95 θέσεων, είναι χαμηλά και διαθέτουν σύστημα εύχρηστης ράμπας ώστε να είναι άμεσα και απόλυτα προσβάσιμα από ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, ηλικιωμένους, εγκύους κ.ά. δείχνοντας ευαισθησία και μέριμνα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

“Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δεν διαψεύδονται, όπως ανέφερε ο ΟΑΣΘ εμφανίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, σοβαρά προβλήματα ανεπανόρθωτων βλαβών και συντήρησης, αλλά και υλοποίησης των προγραμμάτων του, σταθερή πτώση παραγόμενου έργου κατά τουλάχιστον 42%, κάμψη επιβατικής κίνησης κατά 55% τα τελευταία επτά (7) χρόνια και μείωση του λειτουργικού του στόλου σε ημερήσια κίνηση από 500 σε σχεδόν 240 οχήματα κατά το τελευταίο διάστημα..” αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, συγκοινωνιολόγος, Γιάννης Τόσκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ