Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, στο ΥΜΑΘ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρωθυπουργός τόνισε πως μετά την χθεσινή επίσκεψη του στο Βερολίνο εισέπραξε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε πρώτη προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες θα δουν τις επόμενες μέρες μείωση στα εκκαθαριστικά τους και θα πληρώσουν 22% λιγότερο ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την πρόθεση του να δρομολογηθεί μια «συνοπτική στρατηγική στη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αν και έχουμε κάνει μια καλή αρχή, η πολύ δουλειά είναι ακόμη μπροστά μας. Δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένος ούτε ένας μήνας, ούτε μια μέρα από τον πολύτιμο χρόνο τον οποίο έχουμε να βρούμε λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην καινοτομία η οποία όπως είπε «είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη». «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και την διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει μια αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς: «Ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην οικονομία έδειξε ακόμη μια πολύ σημαντική αύξηση. Είμαστε πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ