Δείτε τον σχολιασμό της επικαιρότητας με την ματιά του Στέργιου Καλόγηρου κάθε βράδυ στις 20.20 στη Βεργίνα τηλεόραση στην εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα “.

  • Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ;
  • ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” και τον διευθυντή της κ. Ριζούλη που ήταν καλεσμένος της εκπομπής, το υπουργείο Οικονομικών με ομολογία που προκαλεί σοκ αναγνώρισε ότι μόνο το έτος 2018 οι εισαγωγές της Ελλάδας σε οπλικά συστήματα από την Τουρκία έφτασαν το τεράστιο ποσό του 1, 847 δις ευρώ, ενώ το 2019 οι ίδιες αυτές εισαγωγές αυξήθηκαν και ανήλθαν στο 1,943 δις ευρώ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι μείζονος σημασίας και έχουν όχι μόνο οικονομικές πλευρές αλλά και εθνικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα στη σελίδα 32 της λίστας αναφέρονται ως προϊόντα εισαγωγής από την Τουρκία “πυροβόλα όπλα και παρόμοια είδη, τα οποία χρησιμοποιούν την εκρηκτική δύναμη της πυρίτιδας“, “τουφέκια, καραμπίνες και πιστόλια με ελατήριο, συμπιεσμένο αέρα ή συμπιεσμένο αέριο, ρόπαλα και άλλα “.

Μπορεί ορισμένα από αυτά τα όπλα να προορίζονται, ίσως, για την αγορά και όχι ειδικά για τον ελληνικό στρατό αλλά δεν μπορεί με τίποτα να αναφερθεί το ίδιο και για τα επόμενα προϊόντα της λίστας, όπως “βόμβες, χειροβομβίδες, τορπίλες, νάρκες, πύραυλοι ,φυσίγγια πυρομαχικά και βλήματα” .

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: εισάγει ο ελληνικός στρατός βόμβες, τορπίλες και πυραύλους από την Τουρκία, σύμφωνα με τη λίστα των εισαγόμενων προϊόντων; Πρόκειται για συμπαραγωγή; Τι ακριβώς συμβαίνει;
Είναι γνωστό πως η Τουρκία διαθέτει μεγάλη βιομηχανία κυνηγητικών ειδών, και πολλές μεγάλες εταιρίες κατασκευάζουν εκει τα όπλα τους (πχ, Winchester).

Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι δυνατό οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας να ενισχύουν την τουρκική πολεμική βιομηχανία, την ώρα που η ελληνική αμυντική βιομηχανία υποβαθμίζεται, καταρρέει και βάζει λουκέτο.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ