Η τελευταία πρόκληση, η οποία μάλιστα ξεπερνάει κάθε όριο, έγινε από την τηλεοπτική συχνότητα του CNNturk, με τούρκο αναλυτή να εξηγεί ότι ο «στόχος των χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας είναι η Θεσσαλονίκη».Ο Ερντογάν Καρακούς, απόστρατος αναλυτής, μιλώντας στο CNNturk, αναφέρθηκε στη συμμαχία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και την παραχώρηση του ελληνικού εδάφους για την εγκατάσταση ή επέκταση των αμερικανικών βάσεων, υπογραμμίζοντας ότι «Η Ελλάδα παρέδωσε τον εαυτό της στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής και καθώς παραδόθηκε, παραχώρησε 20 βάσεις».

«Φυσικά, η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι πλήρως εξοπλισμένη για να μπλοκάρουν την χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας» είπε ο τούρκος αναλυτής, αναφερόμενος στο «τόσο απλό» σχέδιο αυτής της εν δυνάμει τουρκικής επιχείρησης, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.

Η Θεσσαλονίκη και η… Κωνσταντινούπολη
«Δηλαδή, τα δικά μας επιχειρησιακά σχέδια είναι σαφή. Τόσο απλά. Σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση με την Ελλάδα και αν, παρά το ότι δεν το θέλουμε, υποχρεωθούμε να εισέλθουμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, ο στόχος των χερσαίων δυνάμεών μας θα είναι η Θεσσαλονίκη. Τόσο απλά» επισήμανε ο Ερντογάν Καρακούς.

Και πρόσθεσε, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους τούρκους τηλεθεατές για τις προθέσεις της Ελλάδας, ότι «ο δικός τους στόχος (της Ελλάδας) είναι η Κωνσταντινούπολη».