Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνάντηση των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας, στο Λονδίνο. Κατά την άφιξη, άλλοι ηγέτες εμφανίστηκαν χαμογελαστοί και άλλοι πιο συγκρατημένοι, γεγονός που δίνει μία γεύση για το… κλίμα που επικρατει.
Οι συζητήσεις, που αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεις ώρες, πρόκειται να επικεντρωθούν σε ζητήματα όπως οι κυβερνοεπιθέσεις, οι στρατηγικές προκλήσεις που θέτει η Κίνα, η δυναμική επιστροφή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή, η ισλαμική τρομοκρατία, αλλά και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Η πρόθεση για την σημερινή επετειακή συνάντηση των ηγετών, ήταν να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας, ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ υπάρχουν, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Παρότι το μέλλον της Συμμαχίας δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, υπάρχουν διαφωνίες αναφορικά με την πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Τουρκία στη Συρία, με το ύψος των στρατιωτικών δαπανών των μελών, αλλά και με τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Συμμαχία είναι “εγκεφαλικά νεκρή”, που προκάλεσαν αντιδράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ