«Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της μέχρι κεραίας», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τόσο τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, όσο και τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Παράλληλα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε» εξήγησε.

«Επειδή μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage» είπε ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με τις κινήσεις «θωράκισης» απέναντι στις τουρκικές κινήσεις και προκλήσεις.

Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιασύνης, αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων εντατικοποιούνται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ