Παρέλαση μαρτύρων ξεκινά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τη χθεσινή κατάθεση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και πρώην επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση της Novartis, ενώ σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Βουλή προκειμένου να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την εν λόγω υπόθεση.

Χείμαρρος ήταν ο Ιωάννης Αγγελής στην χθεσινή κατάθεσή του (ως μάρτυρας) στον ομοιόβαθμο συνάδελφο του Ελευθέριο Ζαχαρή, ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και τις μηνυτήριες αναφορές πολιτικών προσώπων, όπως είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ιωάννης Αγγελής έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο και το έργο του Ρασπούτιν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Κατά την κατάθεσή του ο εισαγγελικός λειτουργός δεν αποκάλυψε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν, αλλά όπως σημείωνε και στις δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου -τις οποίες είχε αποκαλύψει το Πρώτο ΘΕΜΑ- το επώνυμο και την ιδιότητα του Ρασπούτιν του την είχε αποκαλύψει η Ξένη Δημητρίου.Παράλληλα, ο Ιωάννης Αγγελής για την αποκάλυψη του επωνύμου του Ρασπούτιν, παρέπεμψε τον Ελευθέριο Ζαχαρή να το αναζητήσει σε πρόσωπα που τον γνώριζαν όπως είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Δεν παρέλειψε ο Ιωάννης Αγγελής να επισημάνει ότι “όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται”, προσθέτοντας με νόημα ότι “ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς”.

Επίσης, ανέφερε ότι υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε “ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους”.

Ακόμη, ανέφερε ότι το όνομα του “Ρασπούτιν” το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Μαρία Παπασπύρου και η Ελένη Τουλουπάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ