Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από την κατάθεση του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis, που προσδίδουν νέα διάσταση για τους χειρισμούς που έγιναν για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Αίσθηση προκαλούν τα όσα κατέθεσε ο κ. Αγγελής, αναφορικά με τη σύνταξη δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου. Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επικαλέστηκε βίντεο, το οποίο όμως ήταν ανύπαρκτο.

Τι είπε ο Αγγελής για την εμπλοκή Πικραμμένου στη Novartis

«Μου είπε (σ.σ. η Ε. Τουλουπάκη): Έχουμε ένα βίντεο που ο Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στον κ. Πικραμμένο. Την ρώτησα αν το έχει στείλει στις εγκληματολογικές υπηρεσίες για απομαγνητοφώνηση. Μου είπε ότι δεν το έχει στείλει. Της έδωσα παραγγελία να το στείλει αύριο το πρωί, αλλά πριν να μου το φέρει να το δω. Την επόμενη μέρα μου είπε «Συγγνώμη, έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο για τον Πικραμμένο»», αναφέρει ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Τη ρώτησα γιατί έβαλε τον κ. Πικραμμένο στη δικογραφία υπόπτων προς τη Βουλή και εκείνη ουδεμία απάντηση μου έδωσε», αναφέρει μάλιστα ο κ. Αγγελής.
Αγγελής για «Ρασπούτιν»

Στο μεταξύ, καταπέλτης είναι ο Ιωάννης Αγγελής στην κατάθεσή του σε ό,τι αφορά τον ρόλο του «Ρασπούτιν».

«Η κ. Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο «Ρασπούτιν» είναι μέλος της κυβέρνησης και ότι το ένα του πόδι πατάει στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ. Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία. Πίσω από αυτούς υπήρχε μια αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα χειρισμού της υπόθεσης. Όταν ρωτούσα την κ. Τουλουπάκη ποιος είναι ο στόχος της σε αυτή την υπόθεση μου έλεγε «θα ασκήσουμε διώξεις, θα στείλουμε την υπόθεση στον ανακριτική και αυτός θα βρει την άκρη…», αναφέρει ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ