Υπάρχουν πολλές ΜΚΟ που δρουν ενισχυτικά στις μεταναστευτικές ροές δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης μιλώντας το πρωί στον Ant1. Η κατάσταση στο νησί παραμένει εκρηκτική ενώ το βράδυ προκλήθηκε νέα ένταση.
Μόρια τώρα: Oι συνθήκες διαβίωσης των 22.000 που είναι εγκλωβισμένοι στη Μόρια είναι φρικτές και δεν έχουν σχέση με τον ευρωπαίκό πολιτισμό είπε ο περιφερειάρχης ο οποίος απέρριψε κάθε αιτίαση περί υποκίνησης επεισοδίων μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί: «Δεν υπάρχει κανέναν τέτοιο στοιχείο» τόνισε. Επέμεινε ωστόσο στην έκκλησή του να κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που απέρριψε χθες η κυβέρνηση. «Με την έκτακτη ανάγκη εννοούμε μέτρα αποσυμφόρησης, διακοπή εισόδου και ενισχύσεις με γιατρούς για περίθαλψη των εγκλωβισμένων» είπε ο περιφερειάρχης.

Μεταμεσονύκτια ένταση
Ένταση προκλήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 4/2, όταν αλληλέγγυοι των προσφύγων συγκεντρώθηκαν στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης με σκοπό να κάνουν πορεία προς τη Μόρια. Σύμφωνα με το lesvosnews, η συγκέντρωση ήταν η απάντηση για όλα όσα έγιναν το απόγευμα στη Μόρια όπου ομάδες ατόμων με την ανοχή της Αστυνομίας έκαναν έλεγχο στις εισόδους του χωριού απαγορεύοντας τη διέλευση των προσφύγων. Στην Επάνω Σκάλα συγκεντρώθηκαν περίπου 120 άτομα και ξεκίνησαν προς την Μόρια, ωστόσο στην περιοχή του Καρά Τεπέ οι αστυνομικές δυνάμεις έχοντας κλείσει το δρόμο απαγόρευσαν τη συνέχιση της πορείας.

Η πορεία τελικά άλλαξε προορισμό και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Μυτιλήνης. Για αρκετή ώρα υπήρξε ένταση στην πόλη της Μυτιλήνης καθώς είχαν συγκεντρωθεί ομάδες ατόμων που ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους αλληλέγγυους των προσφύγων. Στους δρόμους γύρω από την Ερμού ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό ενώ μονάδες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ