Μητσοτάκης: Υλοποιούμε νωρίτερα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις – Να ποιος είναι με τους αδύναμους και ποιος με τις ελίτ –
Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση υλοποιεί νωρίτερα απ’ ό,τι είχε δεσμευτεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας στη συνέχεια τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τα μέτρα που έχει λάβει η Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία.

Όπως εξήγησε, “μειώσαμε αμέσως κατά 22% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά παντού στην Ελλάδα και να τονώσουμε την αγορά ακινήτων. Και ήδη στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις, από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% στο 5%”. Συμπλήρωσε, δε, με νόημα: “Να, λοιπόν, ποιος είναι με τους αδύναμους και ποιος είναι με τις ελίτ…”.

«Όλα αυτά δεν ανήκουν σε ένα απρόσωπο σχέδιο που πρέπει “γενικώς” και αφηρημένα να υλοποιηθεί. Αποτελούν εφαρμογή όσων εμείς πιστεύουμε πως έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες. Με άλλα λόγια, δεν είμαστε μία κυβέρνηση που αποφασίζει μέτρα στο όνομα …των μέτρων. Είμαστε μία συνειδητή πολιτική δύναμη, που κυβερνά πάντα στο όνομα εκείνων που μας εξέλεξαν».

Αναλύοντας, σημείωσε, χαρακτηριστικά: «Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων μας και με την οργανωμένη αποσυμφόρηση των ακριτικών νησιών μας. Το θέμα αυτό θα συζητήσω σε λίγο και με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τούσκ. Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και για αυτό θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα».

Ειδική αναφορά έκανε και στο πανεπιστημιακό άσυλο. «Με καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις εξαλείψαμε, επίσης, πολλές δυσλειτουργίες που κακοφόρμιζαν: Το άσυλο της βίας και της παρανομίας καταργήθηκε. Και η δημοκρατία επέστρεψε στα πανεπιστήμια! Και χαίρομαι που διαπιστώνω ότι ήδη η εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων αρχίζει και αλλάζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Παρά τις δυσκολίες, η Αστυνομία είναι, πια, παρούσα στις γειτονιές. Ξεκίνησαν επιτέλους επιχειρήσεις κτιρίων που είχαν καταληφθεί για χρόνια. Η πλατεία των Εξαρχείων ξαναπαίρνει την όμορφη όψη της. Ο δήμος Αθηναίων προχωρεί στον εξωραϊσμό της πόλης. Σταδιακά, τα άβατα υποχωρούν. Ακόμη και η Ηρώδου του Αττικού άνοιξε μόλις έφυγε κάποιος που έλεγε ότι δεν έχει κλούβες στο γραφείο του».

Στον τομέα της Ασφάλισης, πρόσθεσε, αποδόθηκαν 66.000 αυξημένες συντάξεις χηρείας που είχαν σχεδόν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Ήταν προσωπική μου δέσμευση», ανέφερε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ