Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112» από την 1η Ιανουαρίου 2020, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε στην τελική σύσκεψη για το ζήτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είχε δεσμευτεί προσωπικά για την κάλυψη του χαμένου χρόνου και την προώθηση των διαδικασιών για να υπάρξει μια πύλη αμφίδρομης ενημέρωσης, κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών.

Σύντομα θα ξεκινήσει και η καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αριθμού.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνεργάστηκαν το τελευταίο διάστημα. «Όπου υπάρχει βούληση, σχέδιο και σωστή ηγεσία μπορούν τα υπουργεία να συνεργάζονται αποτελεσματικά για να μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «από εδώ και στο εξής εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε σωστή χρήση αυτού του νέου εργαλείου και το οποίο στην κυριολεξία θα σώσει ζωές».

Η κυβέρνηση, ανακοίνωσε, μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2020 θα έχει νομοθετήσει για το νέο θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας ώστε να μπορεί να κάνει πράξη αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί, να εκσυγχρονίσει ουσιαστικά το συνολικό πλαίσιο της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ