Με μέλη της ελληνικής ομογένειας συναντήθηκε στο Τάρπον Σπρινκς της Φλόριντα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους και απάντησε σε σειρά ερωτήσεών τους, που αφορούσαν την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, την εκπαίδευση, αλλά και για τα καίρια εθνικά ζητήματα.

Αναφορικά με το νόμο για τη ψήφο των Ελλήνων που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό ανέφερε: «Για να απαντήσω στα ερωτήματα τα οποία θέσατε και στις παρατηρήσεις τις οποίες κάνατε. Να ξεκινήσω με το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων, οι οποίοι μένουν στο εξωτερικό. Θέλω να τονίσω ότι το δικαίωμα της ψήφου, της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, δεν το έχετε απωλέσει. Στην ουσία ο νόμος αυτός παρέχει μία διευκόλυνση: Τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος αυτών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με τους περιορισμούς του νόμου, στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Δώστε μας τη δυνατότητα στις επόμενες εκλογές να διαμορφώσουμε πλειοψηφία 200 βουλευτών και σας διαβεβαιώνω ότι τα εμπόδια αυτά θα αφαιρεθούν. Διότι δεν ήταν δική μου επιθυμία να περιορίσουμε το εκλογικό σώμα.

Πιστεύω όμως ότι εάν υπάρχει -που θα υπάρχει- μία σημαντική συμμετοχή στις επόμενες εκλογές, αυτό θα δημιουργήσει τη δυναμική για να διευρύνουμε τη συμμετοχή των Ελλήνων, οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό με χαλάρωση των κριτηρίων που μπήκαν στην πρώτη εφαρμογή του νόμου. Άρα, δώστε μας και εσείς τη δύναμη και την επιχειρηματολογία να μπορούμε, σε δεύτερο χρόνο, να χαλαρώσουμε κι άλλο τα κριτήρια. Αυτό αποτελούσε εξ αρχής τη δική μου επιθυμία και αυτό θα επιδιώξω να κάνω ό,ποτε μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία νέα υπέρ-πλειοψηφία των 200 βουλευτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ