Την αναγκαιότητα για επιμερισμό των βαρών και επίδειξη αλληλεγγύης σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τοποθετήσεις του από την Κροατία, όπου βρίσκεται για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στέλνοντας μήνυμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της.

«Για εμένα η βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο» τόνισε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαλόγου με νέους Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Ο επιμερισμός των βαρών και η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό δεν μπορεί να μένει κενό γράμμα, αλλά πρέπει να είναι μια ουσιαστική πολιτική που θα παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ και προανήγγειλε ότι θα αναφερθεί εκτενώς στο θέμα στην κεντρική του ομιλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ