Φυσικό επόμενο ήταν να προκαλέσει πέρα από το κοινό αίσθημα και το ιερατικό το ανεπιτυχές επικοινωνιακό δρώμενο της κυβέρνησης, εν μέσω καραντίνας. Στο κήρυγμά του, ο μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος τόνισε ότι «αυτὲς τις μέρες κάναμε υπακοὴ στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες, σταματήσαμε τις καμπάνες κ.λπ.

Όμως είδαμε χθες, αυτοὺς που θεσπίσαν τους νόμους, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό να έχουν συνωστιστεί μαζὶ με τους συνεργάτες του και πολλοὺς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία. Χωρὶς τα μέτρα ασφάλειας χωρὶς τις αποστάσεις κ.λπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι ’αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο.Όταν λοιπόν οι επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι λιτανείες των ιερών εικόνων ακόμα και με μεμονωμένους ιερείς δεν βγαίνουν, και γίνονται αυτά μέσα στην Αθήνα τότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα λοιπόν και τις πόρτες ανοίξαμε και τα μικρόφωνα ανοίξαμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονο του».Το συγκεκριμένο αγροτικό, στο Αίγιο, που στην καρότσα του είχε την θρησκευτική εικόνα την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής, δέχτηκε τροχονομικό πρόστιμο και οι υπόλοιποι πιστοί πρόστιμο.

Ούτως ή άλλως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ Ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την Πολιτεία για το άνοιγμα των Εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι Ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το θέμα και ο Αρχιεπίσκοπος στο γεγονός ότι κάποιοι από τους Ιεράρχες είχαν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανωμαλία στο εσωτερικό της Εκκλησίας.
Οι Ιεράρχες φέρονται να είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένοι από την κινούμενη συναυλία που έγινε χθες και πλέον η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ