Μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν στη Μονή Πορετσού

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η προσφορά φιλοξενίας της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Ιερά Μονή Πορετσού συνδράμοντας με την παραχώρηση εγκαταστάσεων της στη στέγαση ατόμων, που μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η άφιξη χθες το μεσημέρι των 55 προσφύγων και μεταναστών στο μοναστήρι, που βρίσκεται στην ορεινή Αχαΐα αλλά υπάγεται διοικητικά στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, σημαδεύτηκε από την άρνηση τους να διαμείνουν στον χώρο και την σχεδόν άμεση αποχώρηση τους με εμφανή στο πρόσωπό τους την απογοήτευση.

Μιλώντας σπαστά αγγλικά γυναίκες και παιδιά από το Σουδάν, τη Σομαλία, το Κονγκό και τη Σύρια αντικρίζοντας το εσωτερικό του μοναστηριού, που σημειωτέον έχει ανακαινιστεί και τα τελευταία 20 χρόνια δεν φιλοξενεί μοναχούς, άρχισαν να φωνάζουν, «no good», «better Moria», κουνώντας τα χέρια τους. Η αντίδραση τους ήταν τέτοια που αποχώρησαν αμέσως επιβιβαζόμενοι στα λεωφορεία, που τους είχαν μεταφέρει, ζητώντας να μείνουν κάπου αλλού.

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε όπως ήταν φυσικό τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αναζητούσαν λύση στην εμπλοκή που δημιουργήθηκε. Τελικά οι δυσαρεστημένοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας του LM Village στη Μυρσίνη Ηλείας ώστε να διαμείνουν προσωρινά έως ότου δοθεί αποφασιστεί ποιος θα είναι ο χώρος που θα φιλοξενηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ