Μήνυμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, από την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καραμανλής ήταν κεντρικός ομιλητής στην κεντρική πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

«Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ένα μόνο θα πω: Το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, με πολύ κόπο και κόστος, δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε τονίζοντας:

«Έπρεπε και μπορούσαμε να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα».

Όπως σημείωσε «οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαίωσαν ότι άλλοι επείγονταν για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και αυτοί είχαν ακόμα να αποδείξουν πολλά».

Υπογράμμισε επίσης πως όπως φάνηκε τα ζητήματα τους είναι περισσότερα από τα ζητήματα με την Ελλάδα.

«Οι εξελίξεις κατέδειξαν με τον πιο προφανή τρόπο τις μεγάλες αδυναμίες αυτής της Συμφωνίας», κατέληξε στην αναφορά του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το «φρένο» στην ενταξιακή τους πορεία, κάλεσε τη γείτονα χώρα να «υιοθετήσει και να εφαρμόσει μια πλήρως ευρωπαϊκή συμπεριφορά».

«Δεν θα πρέπει κανείς να θεωρεί ότι, υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, παίρνει αυτομάτως εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ