Μέγας Αλέξανδρος 2020: Σε μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη απόβαση που έχει γίνει ποτέ σε νησί του Αιγαίου εξελίχθηκε η πολυεθνική διακλαδική ΤΑΜΣ “Μέγας Αλέξανδρος 2020” με πάνω από 1.000 Πεζοναύτες, ελικόπτερα, μαχητικά και σκάφη επιφανείας στην καλύτερη προβολή ισχύος …και “μήνυμα” προς την απέναντι ακτή του Ελληνικού Πελάγους
Μέγας Αλέξανδρος 2020: Ο Μακρόν έστειλε το Γαλλικό αποβατικών επιχειρήσεων Ελικοπτεροφόρο για κοινές ασκήσεις των Fusiliers Marins, U.S. Marine Corps 2nd Marine Regiment, 2nd Marine Division μαζί με τους Ελληνες κομμάντος της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που εδρεύει στο Βόλο. Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «FS Dixmude» έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα όπου η “απομονωμένη” Τουρκία (όπως την αποκαλούν τα Ελληνικά ΜΜΕ για δικούς τους λόγους) που μόνο απομονωμένη δεν είναι, καθώς έχει αναπτύξει σκάφη επιφανείας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και καθημερινά εκτελεί ασκήσεις με Ιταλικά και ΝΑΤΟικά πολεμικά.

Εκτός από τους κλάδους του Στρατού Ξηράς και του ΠΝ, συμμετήχαν και τα F-16 Block 50 της 347 Μοίρα «Περσέας» που συνεργάστηκαν και απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία σε εικονικούς βομβαρδισμούς με το σύστημα κατάδειξης στόχων US Marines JTAC (Joint Terminal Attack Control) εκτελώντας εικονικούς βομβαρδισμούς εγγυούς υποστήριξης (Close Air Support CAS). Tο σενάριο της απόβασης στο νησί της Σκύρου, που έχει σχεδιαστεί από Έλληνες, Γάλλους και Αμερικανούς Επιτελείς, προβλέπει ανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο «εχθρικών» δυνάμεων. Και στην μάχη ρίχτηκαν πεζοπόρα τμήματα, τα γνωστά (γερασμένα) “παπάκια” του ΕΣ M-113 και τροχοφόρα 4X4 Γαλλικά VAB.

Να αναφέρουμε πως είναι η πρώτη φορά που χερσαίες δυνάμεις από τις τρεις μεγάλες χώρες εκπαιδεύονται ταυτόχρονα σε ελληνικό έδαφος και κυρίως η πρώτη φορά που η Γαλλία πέρα από αεροναυτικές δυνάμεις στέλνει και επίλεκτους πεζοναύτες για κοινά γυμνάσια με έναν από τους πιο ισχυρούς σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ασκήσεις βεβαίως δεν σταματούν για φέτος καθώς τα Γενικά Επιτελεία ετοιμάζονται για την επόμενη που θα ακολουθήσει με νέα άσκηση εντός δεκαημέρου, αυτή με την ονομασία «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» με τη συμμετοχή στρατευμάτων από έξι χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ