Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, οι ποίες είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, κατέσχεσαν πλοίο με σημαία Γρενάδας και με πλήρωμα αποτελούμενο από τούρκους ναυτικούς στα ανοιχτά της Λιβύης.

Ένα πολεμικό σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χαφτάρ σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στα ανοιχτά της πόλης Ντέρνα, και το ρυμούλκησε στο λιμάνι Ρας Ελ Χιλάλ «για επιθεώρηση και να εξακριβωθεί το φορτίο του» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Άχμεντ Μισμάρι στο πρακτορείο Reuters.Αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση που πυροδοτεί ακόμα πιο πολύ το πολεμικό κλίμα που υπάρχει στη Λιβύη μεταξύ των δυνάμεων του Χαφτάρ και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης (GNA) του Σαράτζ, λίγες μόλις ώρες μετά την επικύρωση από το τουρκικό κοινοβούλιο της συμφωνίας με τη Λιβύη και για στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια. Ακολούθησε δε, ανακοίνωση του State Department με την οποία οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία για ενδεχόμενη ενεργοποίση του μνημονίου.

Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χαφτάρ έδωσαν στο πρακτορείο ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος. Έδωσαν, επίσης, στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών τούρκων υπηκόων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ