Μία «εμβληματική κίνηση εκσυγχρονισμού και εξευγενισμού της καθημερινότητάς μας», χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση επίσημης ενημέρωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος από το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως και άλλες χώρες κατάφεραν να εφαρμόσουν το νόμο και μπορεί να το πράξει και η χώρα μας, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία του τύπου, “αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα”».

«Η εικόνα μας μέχρι σήμερα ήταν άθλια. Υπουργοί κάπνιζαν μπροστά σε κάμερες μέσα στα υπουργεία τους ενώ δημόσιοι λειτουργοί ακόμα και γιατροί καπνίζουν σε νοσοκομεία» σημείωσε ο πρωθυπουργός παρατηρώντας ότι «δεν έχει άδικο το 84% που θεωρεί πολιτιστική υποβάθμιση να μην εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος», τόνισε.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο εχθρός είναι ο καπνός, όχι οι καπνιστές. Ο σκόπος δεν είναι ο διχασμός αλλά μια εθνική συμμαχία που θα οδηγήσει σε συλλογική ευημερία».

«Όπως μάθαμε να φοράμε τη ζώνη και το κράνος θα μάθουμε να καπνίζουμε έξω από τα μπαρ και τα εστιατόρια» πρόσθεσε.

«Δεν είναι υπόθεση καταστολής, είναι υπόθεση της ικανότητας μας ως οργανωμένη κοινωνία να κάνουμε όλοι μαζί αυτό που αναγνωρίζουμε ότι είναι το σωστό» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ