ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ: ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Στις 31 Οκτωβρίου 2020 δημοσιευόταν το άρθρο μου “Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, νέος Αλέξανδρος Παπάγος;”! Προκειμένου, μέσω αυτής της δημοσιεύσεως, να προσπαθήσω να αναδείξω ευρύτερα το πατριωτικό σάλπισμα που έστελνε ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος λόγω της εθνικής μας εορτής της 25η Μαρτίου, προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, αλλά και τον ελληνικό λαό!
Ένα πατριωτικό σάλπισμα, που το είχαν ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, που πάντα δηλώνουν “παρών” σε κάθε τουρκική πρόκληση και επιθετικότητα! Ένας λαός που τις εμπιστεύεται, όπως άλλωστε έδειξε πρόσφατη σχετική δημοσκόπηση, αφού ένιωσε αυτήν την προστασία του, στον Έβρο, στο Αιγαίο Πέλαγος, σε όλη την ελληνική Επικράτεια!
Ένα πατριωτικό σάλπισμα, που το είχε ανάγκη ο ελληνικός λαός, από τη στιγμή που το πολιτικό καθεστώς της Πατρίδος μας φρόντισε να “απαγορεύσει” να εορτάσει το Έθνος των Ελλήνων την 25η Μαρτίου, όπως είχε πράξει και με την 28η Οκτωβρίου!
Στερώντας από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να καμαρώσει στην παρέλαση τα στρατευμένα νιάτα της Πατρίδας μας επάνω στις πολεμικές μηχανές προάσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών! Στερώντας από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να εισπράξει το πατριωτικό μήνυμα Νίκης κατά όποιου επιβουλεύεται την κυριαρχία της Ελλάδος, μήνυμα που θα εξέπεμπαν οι άριστα εκπαιδευμένοι Έλληνες Αξιωματικοί του Στρατού μας και τα στρατευμένα νιάτα της Πατρίδος μας, τα δικά μας παιδιά, ακοίμητοι φρουροί του Έθνους μας! Στερώντας από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να “ρουφήξει” το εθνικό φρόνημα του Στρατού μας, φροντίζοντας να του πει κάτσε φρόνιμα στο σπίτι σου! Στερώντας από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα, να κλάψει, να χαρεί, να χειροκροτήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της, από την στιγμή που “το σκυλί” της Τουρκίας καθημερινά αλυχτάει!

Ένας φλογερός πατριώτης, ένας άλλος Αλέξανδρος Παπάγος…

Σήμερα, για τους ίδιους λόγους και για τους οποίους δημοσίευσα στο παραπάνω αναφερθέν άρθρο μου την ημερήσια διαταγή του Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για την 28η Οκτωβρίου, θα σας παραθέσω παρακάτω την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας για την 21η Νοεμβρίου, ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και της Παναγιάς μας (Εισόδια της Θεοτόκου)!
Σε αυτήν την ημερήσια διαταγή, ο Αρχηγός δικαιώνει όλους εκείνους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που τον θεωρούν πως είναι, ένας φλογερός πατριώτης! Που στο πρόσωπό του αναγνωρίζουν, έναν Έλληνα Ηγέτη!
Που όπως είχα αναφέρει στο άρθρο μου στις 31 Οκτωβρίου 2020, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είναι ο πλέον ικανός και αγαπημένος ΓΕΕΘΑ στην εποχή της μεταπολίτευσης! Ένας Ηγέτης, που στα μάτια μου φαντάζει, πως μπορεί ο Κωνσταντίνος Φλώρος να εξελιχτεί σε έναν νέο Αλέξανδρο Παπάγο! Αφού έχει τον φλογερό πατριωτισμό και τις στρατιωτικές ικανότητες του Αρχιστράτηγου του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Έπους του ΄40!

“Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑ͂Σ”, γιατί, “ΤΟΙ͂Σ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ”…

Διαβάστε παρακάτω την ημερήσια διαταγή της 21ης Νοεμβρίου 2020 προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, με τα πολλαπλά μηνύματα προς την Τουρκία και όχι μόνο:
«Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων!
Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα που η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και της Μεγάλης Προστάτιδος όλων μας, το Έθνος τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην απόκτηση και διατήρηση της Ελευθερίας, της Ασφάλειας και της Αξιοπρέπειάς του.
Είναι η μέρα της δικής μας γιορτής, η μέρα που με υπερηφάνεια, συγκίνηση και υπέρτατο σεβασμό θυμόμαστε όλους εκείνους τους υπέροχους Έλληνες, επώνυμους και ανώνυμους, που πολέμησαν στα πεδία των μαχών για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και για τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής μας.
Σήμερα παρελαύνουν μπροστά μας νοερώς Μαραθωνομάχοι και Σαλαμινομάχοι, πρόμαχοι των Θερμοπυλών και των Πλαταιών, Ιεροί Λόχοι και Μακεδονικές Φάλαγγες, Ακρίτες του Βυζαντίου, Οπλαρχηγοί και Ναυμάχοι της Επανάστασης, Μακεδονομάχοι και υπερασπιστές των Ηπειρώτικων υψιπέδων, Ιερολοχίτες Καταδρομείς της Μέσης Ανατολής και μαχητές της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Το δέντρο της ελληνικής Γενεαλογίας είναι γεμάτο από ευκλεείς πολεμιστές και οι σελίδες της ελληνικής Ιστορίας είναι γραμμένες με αναρίθμητες πράξεις ανδρείας.
Από τα αρχαία χρόνια του Μιλτιάδη, του Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως τα νεότερα χρόνια του Κατσάνη, του Κατούντα και του Σταυριανάκου, η ελληνική γη δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει ήρωες. Είναι εκείνοι που διαμόρφωσαν το ιδεατό πρότυπο του Έλληνα μαχητή, ένα πρότυπο που διατηρήθηκε αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων, απόδειξη τρανότατη κι αυτή της αδιάλειπτης ιστορικής μας συνέχειας.
Ο Έλληνας μαχητής είναι στολισμένος με όλες τις αρετές της ελληνικής φυλής κι έχει καλά φυλαγμένες στην ψυχή του τις νουθεσίες των προγόνων του. Στο μυαλό του στριφογυρνά διαρκώς η πατρική συμβουλή “ΑἸῈΝ ἈΡΙΣΤΕΎΕΙΝ” του ομηρικού Πηλέα προς τον γιο του Αχιλλέα όταν ξεκινούσε για την Τροία. Την καρδιά του δονεί η σκληρή απαίτηση “Ἢ ΤᾺΝ Ἢ ἘΠῚ ΤΑ͂Σ” της Σπαρτιάτισσας μάνας, την ώρα που παρέδιδε την ασπίδα στο γιο της, ξεπροβοδίζοντάς τον για τον πόλεμο.
Γαλουχημένος με τέτοιες νουθεσίες, ο Έλληνας μαχητής έμαθε να στέκεται αγέρωχος απέναντι σε αριθμητικά υπέρτερους αντιπάλους, υπό τις επιταγές του “ΟΥ̓ ΠΌΣΟΙ ἈΛΛᾺ ΠΟΥ͂”. Έμαθε να επιλέγει αυτονόητα τον δύσκολο δρόμο της Τιμής και του Χρέους, τον δρόμο του “ΜΟΛῺΝ ΛΑΒΈ” και του “ΟΧΙ” αντί της ατιμωτικής αμαχητί παράδοσης. Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος τον θαύμασε να πολεμά με σθένος στα πεδία των μαχών κατά της βαρβαρότητας και να τα καταφέρνει, ανατρέποντας πλήρως τις εναντίον του πιθανότητες… Αλλά και να παραμένει πρόθυμος για την ύστατη θυσία, “ΤΟΙ͂Σ ΚΕΊΝΩΝ ῬΉΜΑΣΙ ΠΕΙΘΌΜΕΝΟΣ”.
Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Από την ιερή εκείνη στιγμή που δώσαμε όλοι μας τον στρατιωτικό όρκο, υπογράψαμε ένα απόλυτα δεσμευτικό και απαράβατο συμβόλαιο με την Πατρίδα. Ένα συμβόλαιο το οποίο αξίζει και πρέπει να τιμήσουμε με κάθε κόπο, με κάθε προσπάθεια και με κάθε αναγκαία θυσία, αλλά πάνω από όλα με το μυαλό μας επικεντρωμένο στην επίτευξη της νίκης ως το “ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΊ” της ύπαρξής μας.
Εμπνεόμενοι από το αξεπέραστο διαχρονικό πρότυπο του Έλληνα μαχητή, καλούμαστε για μία ακόμα φορά στην μακραίωνη και ένδοξη Ιστορία μας να υπερασπίσουμε την ελληνική γη, την ποτισμένη με το αίμα των προγόνων μας… Καλούμαστε να προασπίσουμε τα ελληνικά νερά και τους γαλάζιους αιθέρες της Πατρίδος μας… Καλούμαστε για μία ακόμα φορά να διαψεύσουμε τα όνειρα και τις ιταμές βλέψεις κάθε επίδοξου επιβουλέα και να το πράττουμε με περισσή αυταπάρνηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Μην ακούσετε ποτέ τις Σειρήνες της ευκολίας… Μη δώσετε πότε σημασία σε γλώσσες που στάζουν χολή… Προπαντός, μη φοβηθείτε ποτέ τις γεμάτες από κομπορρημοσύνη απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα… Αν κάνει το μοιραίο λάθος, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα, έχουμε την ικανότητα να τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά… Έχουμε την ισχύ και τη θέληση να τον κάνουμε να νιώσει αμέσως στο πετσί του το τεράστιο σφάλμα του… Η ψυχή του Έλληνα μαχητή και η τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας είναι σε θέση να φέρουν, την ώρα που θα χρειαστεί, το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα ήταν και παραμένουν πολλές. Δεν μας πτοούν όμως… Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Η παρατεταμένη κρίση με τη γείτονα έγινε εξάλλου η αφορμή για να γεννηθούν νέες ευκαιρίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Χώρα. Ευκαιρίες για τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου μας, για την αναβάθμιση των υποδομών μας αλλά και για την απόκτηση νέων μέσων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αυξάνοντας την αποτρεπτική ισχύ μας στο μέγιστο. Ευκαιρίες, επίσης, και για την ενίσχυση και την ανανέωση του πολύτιμου στελεχιακού μας δυναμικού που θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη των νέων μέσων, με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Παραγωγικές Σχολές στα προ της κρίσης επίπεδα αλλά και με την πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης καθώς και Επαγγελματιών Οπλιτών έπειτα από πάρα πολλά χρόνια.
Στις απαιτητικές όμως ημέρες που διανύουμε, είναι και η πρωτοφανής υγειονομική κρίση του κορωνοϊού που απειλεί όλον τον πλανήτη και μας αναγκάζει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Μας υποχρεώνει να τηρούμε τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, ώστε να μην επηρεαστεί ούτε κατ’ ελάχιστον η επιχειρησιακή μας ικανότητα. Μπορούμε και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε! Είμαστε άλλωστε το πλέον πειθαρχημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την σκληρή σας προσπάθεια, τις θυσίες σας και την αφοσίωσή σας. Συνεχίστε να υπηρετείτε την Πατρίδα με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα, με πίστη στην στρατιωτική αρετή της ενσυνείδητης πειθαρχίας, αλλά και με αμέριστο ενδιαφέρον για τον συνάδελφο και αυριανό συμπολεμιστή σας! Είστε ο οπλισμένος βραχίων του Έθνους, ο μείζων και αδιαμφισβήτητος παράγοντας προβολής της Εθνικής Ισχύος, η πρώτιστη πηγή υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων!
Χρόνια πολλά σε όλους σας!!!
Ζήτω το Έθνος!!!
Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!
Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ»!!

Η καλύτερη επίθεση είναι η αντεπίθεση και το δόγμα του “ισοδύναμου τετελεσμένου”…

Από την παραπάνω ημερήσια διαταγή, φρονώ πως καταρρίπτεται το υποτελές δόγμα όλων των πολιτικών ηγεσιών της Πατρίδος μας, πως η Ελλάς δεν διεκδικεί τίποτε από την γείτονα Τουρκία! Ένα διαχρονικό δόγμα του πολιτικού Συστήματος που εγκλώβισε την Ελλάδα και έγινε φτερό στον άνεμο των βουλήσεων της άρπαγας Τουρκίας!
Από την παραπάνω ημερήσια διαταγή, εγκαταλείπεται το δόγμα του ισοδύναμου τετελεσμένου!
Δηλαδή, να περιμένει η Ελλάς να χτυπήσει πρώτη αιφνιδιαστικά η Τουρκία και ακολούθως εμείς να απαντήσουμε!
Γιατί σε αυτήν την περίπτωση και 100% να έχουμε εμείς δίκιο, κερδισμένη στο τέλος θα είναι η Τουρκία, όπως άλλωστε γίνεται πάντα τις τελευταίες δεκαετίες! Αφού η Τουρκία θα έχει τον έλεγχο των κινήσεων και άρα και των αποφάσεων!
Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έμαθε, δεν γαλούχησε, δεν εκπαίδευσε τον ελληνικό λαό κατά τους χρόνους της Μεταπολιτεύσεως, πως η καλύτερη επίθεση είναι η αιφνιδιαστική αντεπίθεση!
Μια αντεπίθεση που θα πρέπει να είναι συντριπτική για να μας ζητήσει η Τουρκία διαπραγμάτευση με τους δικούς μας όρους!
Μέχρι τότε το πάνω χέρι θα το έχει η Τουρκία και αλλοίμονο στην Ελλάδα μας! Αφού έχει αποδειχτεί σε βάθος χρόνου, ότι η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο την γλώσσα της ισχύος!
Ισχύ, που η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει, με μπροστάρη τον φλογερό και ικανό πατριώτη, τον Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, με άξιους συμπαραστάτες του, τον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση (Αρχηγό ΓΕΣ), τον Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη (Αρχηγό ΓΕΝ) και τον Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη (Αρχηγό ΓΕΑ)!
Από την στιγμή που η Τουρκία ποτέ δεν τα έβαλε με ισχυρό, οργανωμένο και αποφασισμένο στρατό! Από τη στιγμή που τεστάρει πάντα τις ελληνικές κυβερνήσεις επί αρκετό χρονικό διάστημα και ακολούθως ενεργεί στα σίγουρα! Όπως το ΄74 στην Κύπρο. Όπως στα Ίμια! Όπως σήμερα! Ασκεί πάντα την ίδια τακτική! Και δεν βρέθηκε ποτέ Έλληνας Πρωθυπουργός, που να έχει το σθένος να την ανατρέψει!
Ο Α΄ ΓΕΕΘΑ λοιπόν επιστρέφει στο δόγμα του “ισοδύναμου τετελεσμένου”! Το οποίο με πολύ απλά λόγια προέβλεπε ότι:
“Όση ζημιά μας κάνει η Τουρκία, τόση και παραπάνω αν είναι δυνατόν, θα υποστεί από την Ελλάδα”!!