Κορονοϊός Τσιόδρας: Στα 530 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος στη διάρκεια της ενημέρωσης λύγισε και δάκρυσε όταν αναφέρθηκε στα θύματα.
Κορονοϊός Τσιόδρας: Στην καθημερινή του τακτική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 530. Τα 98 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Ο ίδιος τόνισε ότι 100 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 18 παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 19 έχουν πάρει εξιτήριο. Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι σε 186 χώρες του κόσμου υπάρχουν περισσότερα 287.000 κρούσματα. Μετρήθηκαν δε 35.000 περιπτώσεις της νόσου σε ένα 24ωρο, τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για έναν ύπουλο εχθρό που όχι μόνο δεν σέβεται ηλικίες και σύνορα, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Τα θύματα είναι 13, εκ των οποίων οι 11 άνδρες και οι δύο γυναίκες. Ο κ. Τσιόδρας σε μία εκφορά του λόγου του, περί των ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους, συγκινήθηκε εμφανώς, η φωνή του έτρεμε για κάποια δευτερόλεπτα, ενώ επίσης βούρκωσε και δάκρυσε. «Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι ο αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση των μανάδων, των πατεράδων, των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Τους τιμούμε όλους, τους σεβόμαστε όλους», είπε φορτισμένος, ενώ κατόπιν υπογράμμισε: «Σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς, σεβαστείτε του νεκρούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ