Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού (COVID-19) καταγράφηκε σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, καθώς μια τίγρης ασθένησε και βρέθηκε θετική στον ιό.

Ο κορονοϊός (COVID-19) φαίνεται πως μολύνει και τα ζώα, αφού μια τίγρης βρέθηκε θετική στον ιό σε πάρκο της Νέας Υόρκης, όπως ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές την Κυριακή (05/04, τοπική ώρα).

Μάλιστα, η εν λόγω περίπτωση θεωρείται πως είναι η πρώτη γνωστή μόλυνση ζώου από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Γεωργίας, σε σχετική ανακοίνωσή του, υποστήριξε πως η 4χρονη τίγρης και άλλα έξι ζώα, ανάμεσά τους και λιοντάρια, ασθένησαν. Φαίνεται πως «κόλλησαν» τον ιό από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου.

Τα πρώτα συμπτώματα παρουσιάστηκαν στις 27 Μαρτίου και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως. Άλλωστε, ο ζωολογικός κήπος, σύμφωνα με το Associated Press (AP), είναι κλειστός από τις 16 του περασμένου μήνα.

Ο επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να διαβεβαιώσουμε τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι εκείνα μπορούν να διαδώσουν τον ιό».
Τα κρούσματα του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλούνται από τη μετάδοση του COVID-19 από άτομο σε άνθρωπο, με βάση τους ειδικούς. Μερικοί ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν την ευαισθησία διαφορετικών ζωικών ειδών στον ιό και να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται στα ζώα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων που εδρεύει στο Παρίσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ