Κορονοϊός εμβόλιο Ελλάδα: Βεβαίωση εμβολιασμού για όσους το κάνουν

Θέμα ημερών είναι η άφιξη του εμβολίου στην Ελλάδα μετά και το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, όσοι εμβολιαστούν θα λάβουν σχετική βεβαίωση. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημιουργηθεί η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Έκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού, μέσω της οποίας μετά τη διενέργεια του εμβολιασμού θα μπορεί κανείς να αιτηθεί την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.
Η βεβαίωση θα περιλαμβάνει το όνομα, το επώνυμο, τον ΑΜΚΑ, την ημερομηνία εμβολιασμού, το εμβολιαστικό κέντρο ή τη δομή που διενεργήθηκε ο εμβολιασμός και τον τύπο του εμβολίου.

Στην τροπολογία του υπουργείου διευκρινίζεται ο οδικός χάρτης των εμβολιασμών, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα προτεραιοποίησης εμβολιαζόμενων. Ειδικότερα θα καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας ορίζονται τα κριτήρια προτεραιοποίησης των πολιτών που θα προσέρχονται προς εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα συστήνεται τριμελής Επιτροπή Διαχείρισης Προμηθειών για την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων εμβολίων και την ταχύτερη δυνατή διάθεσής τους, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και Υγείας να διαθέτουν προσωπικό για το συντονισμό και τον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ