Κορονοϊός αιμοδοσία: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας απευθύνει έκκληση στους πολίτες για εθελοντική αιμοδοσία, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις
Δείτε στο τέλος που μπορείτε να προσφέρετε με ασφάλεια
Κορονοϊός αιμοδοσία: Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση τουλάχιστον κατά 40% στις μονάδες αίματος που συλλέγονται, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους ασθενείς που για οποιοδήποτε λόγο έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση, στους τραυματίες, στα χειρουργεία, στα άτομα με θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο ή ογκολογικούς ασθενείς. Σε αυτούς προστίθενται και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά.

Τραγική έκκληση για αίμα απήυθυνε και η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ένωσης ιατρών νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά, μέσα από την εκπομπή “KONTRA 24”. Η ίδια, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τόνισε τα εξής για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που υφίσταται εν μέσω της επιδημίας: “Αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη έλλειψη από αίμα για να γίνουν χειρουργεία. Θα παρακαλούσα τον κόσμο να δώσει αίμα”, ήταν τα λόγια της κας Παγώνη ενώ επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχουν χειρουργεία που δεν μπορούν να γίνουν.Παράλληλα, η ίδια εξήγησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού για όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμα για αιμοδοσία, καθώς τα κτίρια είναι ξεχωριστά και η αιμοδοσία γίνεται κατόπιν ραντεβού.Τέλος, η ίδια παρομοίασε την υφιστάμενη κατάσταση με “πόλεμο”, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, υγειονομικοί υπάλληλοι και πολίτες!

Περισσότερες πληροφορίες παρατίθενται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (www.ekea.gr), ενώ η εθελοντική οργάνωση Bloode (www.bloode.org) ενημερώνει το κοινό για τις σταθερές δομές εκτός νοσοκομείων όπου μπορούν να απευθύνονται οι αιμοδότες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ